Dzisiejszy dzień był owocny w moc kulinarnych doznań. Uczniowie klas II i III TŻ i UG uczestniczyli w szkoleniu prowadzonym przez Panią Annę Drelichowską. Warsztaty dotyczyły unikalnej kuchni Podlaskiej z wykorzystaniem regionalnych produktów również w nowoczesnym wydaniu.
Szkolenie było możliwe dzięki projektowi pod nazwą "Gotuj lokalnie. Podlaskie smakuje", realizowanego przez fundację Jedzenie ma moc.
Pod okiem doświadczonej i znakomitej szefowej kuchni, nasi kucharze przygotowali krem z pora i ziemniaka, podany w towarzystwie sianka z pora oraz dyniowe pęczotto z perliczką i ziołami.
Była to prawdziwa uczta dla podniebienia i niezapomniana przygoda dla naszych uczniów.
Serdecznie dziękujemy za fachowo przeprowadzone warsztaty i cudowną, podlaską atmosferę.
Beata Zielińska i Katarzyna Duda.
poniedziałek, 25 listopada 2024
poniedziałek, 25 listopada 2024
© Copyright 2024, Wszelkie prawa zastrzezone
Komentarze (0)