Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego za nami! Julia Formejster i Artur Gleba zdobyli III miejsce!
Wczoraj w Instytucie Kulinarnym Transgourment pod Warszawą reprezentanci 10. szkół gastronomicznych z całej Polski walczyli w finale o Puchar Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego. Walka była zacięta, uczniowie wykazali się kreatywnością i ciekawymi technikami. Potrawy oceniało zacne jury pod przewodnictwem Prezesa Klubu Szefów Kuchni Jarka Walczyka. Wśród oceniających znaleźli się również: Szef Kurt Scheller, Szef Teo Vafidis, Szef Bartłomiej Góra, Pan Witold Choiński - Prezes Związku Polskie Mięso oraz Pani Magda Klejzerowicz - przedstawicielka Związku Polskie Mięso.
Finaliści mieli za zadanie przygotować przystawkę - tatara wołowego oraz danie główne składające się obowiązkowo ze schabu wieprzowego. Nasi uczniowie zaprezentowali następujące menu:
Dziękujemy Szefom za bardzo cenne uwagi, wszystkim obecnym za znakomitą atmosferę i niezapomniane emocje! Dziękujemy Akademii Kulinarnej Marcina Budynka z Szefem Marcinem Budynkiem na czele za świetną organizację konkursu!
Jako trenerka i opiekunka dziękuję moim drogim uczniom - Julii i Arturowi za wspólną przygodę, każdą minutę ciężkiej pracy i profesjonalizm! Jesteście wspaniali i z całego serca gratuluję!
Całej społeczności szkolnej dziękujemy za wsparcie, każde dobre słowo i pomoc.
Razem możemy wszystko!
Agata Choynowska
Zespół Szkół im. ks. Jana Krzysztofa Kluka w Wojewodzinie
poniedziałek, 9 grudnia 2024
poniedziałek, 9 grudnia 2024
Brawo mlodzi,Artur superrr gratulacje!
Wielkie Brawa!
Gratuluję!!!
Kto gotuje ten wie, ile trzeba włożyć wysiłku żeby zaimponować takim jurorom. Maestria, profesjonalizm z którym ciężko się spotkać w dzisiejszych czasach;))) Gratulacje