Warsztaty z Marcinem Budynkiem
W Zespole Szkół w Wojewodzinie odbyły się warsztaty kulinarne w ramach projektu „Stawiam na drób” w całości sfinansowane z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego. Należy podkreślić, że wszystkie produkty spożywcze, z których korzystali uczniowie zostały dostarczone przez organizatora!
Celem projektu jest objęcie profesjonalnym szkoleniem uczniów wybranych szkół gastronomicznych z zakresu jakości i obróbki technologicznej polskiego mięsa drobiowego. Merytoryczne wsparcie w projekcie zapewnia Akademia Kulinarna Marcina Budynka znanego mistrza kulinarnego słynącego z prowadzenia programów telewizyjnych związanych z gastronomią, autora książek kulinarnych, organizatora i jurora konkursów kulinarnych.
Podczas warsztatów uczniowie mieli okazję pracować pod dyktando zespołu w składzie: Pan Marin Budynek - właściciel Tawerny Fisza w Augustowie, pan Kamil Bobkowski – Szef kuchni w restauracji Tawerna Fisza Concept by Marcin Budynek w Augustowie i pan Angelo Colombo – właściciel i Szef w restauracji Bistro Dobra Zmiana w Białymstoku.
Lekcja profesjonalizmu, obserwacja pracy mistrzów, wspaniałe warsztaty kulinarne, których tematem przewodnim były nowatorskie sposoby przygotowania drobiu; kurczak po malezyjsku, serca drobiowe w stylu azjatyckim, to tylko część specjałów przygotowanych w nowatorskim wydaniu.
Wrażenia uczniów: bezcenne doświadczenie! Wszyscy otrzymali certyfikat uczestnictwa w warsztatach - Zdzisława Choynowska Dyrektor szkoły
środa, 27 listopada 2024
wtorek, 26 listopada 2024
Bardzo ciekawe zajęcia. A dania po prostu pyszne. Na pewno odtworze je w domu :)
brawo pyszne dania
© Copyright 2024, Wszelkie prawa zastrzezone