Kultura i rozrywka

  • 1 komentarzy
  • 9989 wyświetleń

Wciąż inspirują uczniów

Na pewno miałeś sytuację, gdy siedziałeś wieczorem przed TV, oglądałeś program kulinarny i oczami wyobraźni widziałeś siebie jako uczestnika... Z naszą szkołą to może się udać! Tu na każdych zajęciach praktycznych możesz poczuć się jak kolejny Masterchef 😊

Przychodząc do Zespołu Szkół w Wojewodzinie, nie tylko nauczysz się gotować, ale też zdobędziesz kwalifikacje, by pracować w gastronomii czy prowadzić własną restaurację. 

Posiadamy 10-letnie doświadczenie w prowadzeniu zajęć w pełni profesjonalnej, znakomicie wyposażonej pracowni gastronomicznej - naszej kuchni oraz pracowni obsługi konsumenta. Dysponujemy zaangażowaną i pełną pasji kadrą: Panie Agata Choynowska i Beata Urbańska gotują od dziecka - świetnie się uzupełniają, szanują i cenią tradycję kulinarną naszego regionu i kraju, ale też cały czas się rozwijają a ich pasją są nowoczesne trendy w gastronomi, kuchnia fusion oraz kuchnie różnych narodów. Musimy także wspomnieć o Pani Urszuli Prostko, która idealnie wpasowała się w nasz zespół. Ukończyła dietetykę kliniczną na Wydziale Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku. Jest ona dietetykiem z wieloletnim doświadczeniem i  z powodzeniem prowadzi własny gabinet dietetyczny w Grajewie. 

Nasza kadra wciąż się szkoli, korzysta z warsztatów kulinarnych w ramach projektów realizowanych przez szkołę oraz organizowanych na własną rękę. Ma za sobą między innymi szkolenia baristyczne i barmańskie.

Klasy technikum żywienia biorą udział w konkursach o zasięgu ogólnopolskim (konkursach kulinarnych organizowanych w ramach targów gastronomicznych, "Gotuj z klasą" - konkurs pod patronatem naszego guru Karola Okrasy). 

Organizujemy konkursy szkolne: najlepszy tort, rajd kucharzy (kolejna edycja już niebawem :)), konkurs on-line na prezentacje potraw. Prowadzimy warsztaty tematyczne dla uczniów w ramach zajęć pozalekcyjnych. Uczniowie mają także możliwość skorzystania z wyjazdów zagranicznych oraz staży zawodowych.

W naszej szkole możesz uzyskać dwie kwalifikacje:

Pierwsza kwalifikacja HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań, druga: kwalifikacja HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.

Wciąż inspirujemy uczniów i rozbudzamy w nich pasję do gotowania i sztuki kulinarnej, ale też dbamy o wysoki poziom wiedzy teoretycznej z zakresu technologii gastronomicznej oraz podstaw żywienia i dietetyki.

Możemy pochwalić się wysoką zdawalnością egzaminów... oraz naszymi absolwentami, którzy z zaangażowaniem i dużym powodzeniem radzą sobie w kulinarnym świecie 😊 O Sylwii i Klaudii pisaliśmy już na naszej stronie na fb (na którą oczywiście zapraszamy) - dziewczyny całe serce oddały pasji  kulinarnej i kochają to, co robią. I są idealnym przykładem na to, że swoją pracą można osiągnąć co tylko się chce.

Ty też chcesz rozwijać swoją pasję do gotowania? Świetnie! Wybierz Wojewodzin i spróbuj profesjonalizmu!

 

piątek, 12 września 2025

"Uśmiech lekiem na wszystko" Grajewo 2025

piątek, 12 września 2025

Dyskusyjny Klub Filmowy "W Starym Kinie"

Komentarze (1)

Sam kiedyś skończyłem LO. Wyszedłem przygotowany do wszystkiego i niczego. Wydaje mi się, że jednak Technikum bardziej przygotowuje do zawodu. Tym bardziej jeśli trafi się na nauczycieli z pasją;)

Dodaj zdjęcie do komentarza (JPG, max 6MB):
Informacja dla komentujących
Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treści publikowane w komentarzach. Zastrzegamy mozliwość opóźnienia publikacji komentarza lub jego całkowitego usunięcia.