czwartek, 2 maja 2024

Kultura i rozrywka

  • 1 komentarzy
  • 2731 wyświetleń

Rozstrzygnięcie konkursu kulinarnego

Rozstrzygnięcie konkursu kulinarnego „Słodkie sekrety… sernika”

 

18 listopada 2023 r. w Centrum Tradycji Mleczarstwa – Muzeum Mleka odbył się finał konkursu kulinarnego „Słodkie sekrety… sernika”.

W bieżącym roku uczestnicy konkursu mieli za zadanie przygotować słodkie serniki na bazie twarogu, mleka bądź produktów mlecznych. Konkursowe słodkości przykuwały uwagę profesjonalnym podaniem jak i też wyśmienicie smakowały. Uczestnicy w kilku słowach opowiedzieli też co ich zainspirowało do przygotowania danego sernika oraz opisali proces ich tworzenia i wykorzystane produkty.

Poziom konkursu był bardzo wysoki, a wyłonienie zwycięzców było trudnym zadaniem. Komisja konkursowa w składzie: Augustyna Wiszowata (Restauracja BALTON), Joanna Matyskieła-Walewska (SM MLEKPOL), Anna Mroziewska (Muzeum Mleka) przy ocenie prezentowanych potraw brała pod uwagę cztery kryteria: smak i oryginalność, sposób podania oraz prezentację sernika przez uczestników. Podczas ogłoszenia laureatów konkursu, jurorzy podziękowali uczestnikom za kreatywność oraz zaangażowanie włożone w przygotowanie konkursowych słodkości.  

Laureatami konkursu kulinarnego „Słodkie sekrety… sernika” zostali:


I miejsce –  Wiktoria Smolińska


II miejsce – Jacek Budlewski


III miejsce –  Karolina Domeła


I Wyróżnienie – Anna Budlewska


II Wyróżnienie - Magda Konopka


III Wyróżnienie - Emilia Zyskowska

 


Wszyscy uczestnicy otrzymali pamiątkowe dyplomy oraz nagrody. Dziękujemy uczestnikom za wzięcie udziału w naszym konkursie. Szczególne wyrazy wdzięczności kierujemy do Patronów wydarzenia: Spółdzielni Mleczarskiej MLEKPOL w Grajewie, Restauracji Balton, Restauracji Spółdzielcza 1 oraz Społem PSS w Grajewie Sp. z o.o.

CTM-MM

 

wtorek, 30 kwietnia 2024

Wieści z SP4

Komentarze (1)

Dodaj zdjęcie do komentarza (JPG, max 6MB):
Informacja dla komentujących
Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treści publikowane w komentarzach. Zastrzegamy mozliwość opóźnienia publikacji komentarza lub jego całkowitego usunięcia.