Kultura i rozrywka

  • 2 komentarzy
  • 10824 wyświetleń

Miód podlaski - wspólna etykieta

Każdy pszczelarz z regionu wprowadzający miód do sprzedaży i zainteresowany promocją swoich wyrobów w podlaskiej bazie produktów lokalnych, może uzyskać zestawy etykiet "Miód podlaski" na swoje produkty. Nabór zgłoszeń trwa do 15 lutego br.

Dzięki podjętej inicjatywie pszczelarze uzyskają dostęp do bardzo prostego i wiarygodnego systemu promocji i ochrony, a klienci - pewność, że nabywają produkt lokalny. Każdą pasiekę odwiedzają pracownicy Urzędu Marszałkowskiego, a wyniki wizytacji będą dostępne na stronie Podlaskiego Centrum Produktu Lokalnego. Zestaw zawiera etykietę, banderolę oraz odpowiednią zakrętkę w wariancie białym i czarnym. Komplety zostaną uzupełnione o indywidualne dane producenta.

O przyznaniu zestawów "Miód podlaski" decyduje kolejność prawidłowo wypełnionego zgłoszenia. Osoby zainteresowane więcej informacji uzyskają pod nr tel. 85 665 48 26 lub adresem produkty@wrotapodlasia.pl.

System identyfikacji wizualnej "Miód podlaski" powstał w celu popularyzacji produktów lokalnego pszczelarstwa, mając na względzie tworzenie warunków do rozwoju obszarów wiejskich z uwzględnieniem ich promocji. Jest to inicjatywa o charakterze partnerskim, która ma za zadanie z jednej strony promować lokalne produkty poprzez markę Województwa Podlaskiego, z drugiej zaś promować region poprzez wartościowe produkty. Dodatkowym walorem systemu jest zapoznawanie pszczelarzy z zasadami prawidłowego etykietowania oraz z szeroko rozumianą promocją jakości żywności.

 

wtorek, 26 listopada 2024

Listopadowe wydarzenia w SP2

poniedziałek, 25 listopada 2024

Spotkanie w DPS w Mścichach

Komentarze (2)

Wolałbym etykietę " Miód pszczeli" ale trudno, wezmę z hasłem "Miód podlaski".

a ja wolę swoją etykietę

Dodaj zdjęcie do komentarza (JPG, max 6MB):
Informacja dla komentujących
Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treści publikowane w komentarzach. Zastrzegamy mozliwość opóźnienia publikacji komentarza lub jego całkowitego usunięcia.