Kulinarna Bitwa Regionów zakończyła dwudniowe targi Polska Smakuje w Augustowie. W konkursowe szranki stanęło w tym roku ponad 30 kół gospodyń wiejskich z województwa podlaskiego. Zwyciężyła rolada z dzikiej kaczki przygotowana przez gospodynie z gminy Krypno.
Na trzecim miejscu uplasował się szczupak faszerowany przygotowany przez Koło Gospodyń Wiejskich w Radziłowie.
Gratulujemy!
piątek, 13 grudnia 2024
piątek, 13 grudnia 2024
Bo ja tak się zastanawiam, skąd w Radziłowie szczupak? Pewnie z Rajgrodu go przytachali.
Dokładnie, szczupak faszerowany od pokoleń był i jest robiony najlepszy w Rajgrodzie... ????
A co to ma do rzeczy skąd jest? Tak jakby wieprzowiny nie można było przyrządzać w Warszawie, bo tam nie hodują świń...
A gdzie można zjeść takiego szczupaka? Może ktoś podpowie,bo wybieram się w sierpniu na Podlasie. Pozdrawiam z Gdańska
Ty, Mała, po drodze będziesz mijała Tczew. Tam dają wspaniałego szczupaka faszerowanego. Mniam, mniam.
© Copyright 2024, Wszelkie prawa zastrzezone