Coraz szybszy styl życia, brak czasu na przygotowywanie posiłków oraz niskie ceny zachęcają nas do korzystania z lokali małej gastronomii. Mimo iż powszechnie panuje pogląd, że kebaby, hamburgery i inne fast foody są niezdrowe to i tak chętnie po nie sięgamy. Pomimo kryzysu coraz chętniej też zamawiamy jedzenie prosto do domu. „ Niezdrowość” fast foodów to już chyba obecnie mit.
Minęły już czasy, gdy jedzenie tego typu było zbiorowiskiem tłuszczu i pustych kalorii.
Z popularną od wielu lat pizzą do walki staje kebab.W Polsce słowo kebab oznacza zazwyczaj döner kebap (po turecku ‘obracające się pieczone mięso’)
- Produkty te robione są u nas na bazie mięsa z udka kurczaka. Są same w sobie pozbawione tłuszczu, wynika to ze sposobu opiekania mięsa na otwartym ogniu. Pieczenie wstępne trwa około godziny. Dbamy o odpowiedni dobór wyposażenia technologicznego i technicznego. Rygorystycznie przestrzegamy procedur mycia, dezynfekcji, konserwacji maszyn i urządzeń. Od kwietnia planujemy również dowozy do klientów – zdradza nam właściciel TURUK KEBAB w Grajewie
Fast foody zmieniły więc swoje oblicze, często również dołączane są do nich zdrowe surówki.
- Surówki robimy sami, codziennie ze świeżych warzyw - dodaje.
Najtańszy kebab kosztuje 6,60 zł. W dzisiejszych czasach można więc pomimo wszystkiego najeść się tanio, zdrowo i niekoniecznie z wyrzutami sumienia, że się przytyło.
Uwaga niespodzianki otrzymują:
Kebab
Kamil Rutkowski
Sałatkę Kebabową
Sylwia Sulewska
Firmowe koszulki
Anna Kurzątkowska
Kamil Blaszko
Rafał Gryczkowski
Agnieszka Fidura
Paweł Sulewski
Joanna Bućko
Adam Czajkowski
Jacek Świderski
Maria Kulesza
Elwira Wiśniewska
Gratulujemy