Laureatki V Edycji Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego "Gotuj z klasą!" odebrały główną nagrodę, jaką był dwutygodniowy staż w restauracji Platter by Karol Okrasa i Down Down Restaurant w hotelu Intercontinental w Warszawie.
Julia Jarosz i Katarzyna Łomotowska z wielką pasją i wdzięcznością opowiadały o pracy w czasie stażu. Miały możliwość zobaczyć jak funkcjonuje duża kuchnia hotelowa na bardzo wysokim poziomie. Była to okazja do sprawdzenia dotychczasowych umiejętności zawodowych oraz nabycia nowych doświadczeń. Dziewczęta poznały zespół wspaniałych ludzi - profesjonalnych kucharzy, którzy z pasją dzielili się kulinarną wiedzą. Pod okiem Szefa Kuchni Grzegorza Krupy przygotowywały przystawki, dania główne, desery.
Po pracy Julia i Kasia, wspólnie z koleżankami po fachu z Łomży, eksplorowały Warszawę. Wolny czas spędzały w Centrum, na Starym Mieście oraz na Bulwarach Wiślanych.
Ten czas na pewno na długo pozostanie w ich pamięci.
Serdecznie dziękujemy pracownikom Urzędu Marszałkowskiego, w szczególności Pani Iwonie Krzyżanowskiej zastępcy dyrektora Departamentu Rolnictwa i Obszarów Wiejskich, za znakomita organizację pobytu naszych uczennic na stażu.
środa, 11 grudnia 2024
środa, 11 grudnia 2024
Gratuluję
zdolne i ładne dziewczyny :) super
Jest talent i potencjał
Brawo! Trzeba mieć duży upór i charakter, żeby trwać w tym zawodzie. Fajnie zaczynać w dobrych miejscach, aby potem móc rozwijać się w profesjonalnym zespole. Brakuje w naszej okolicy knajpy fine dine z kucharzami pasjonatami jak nic.. niestety raczej szybki zarobek i brak inwestycji w pracownika.
Brawo.....