wtorek, 4 lutego 2025

Oferty i promocje

Twaróg sernikowy Łaciaty. Nowość od Mlekpolu

Doskonała baza dla puszystych serników, deserów i tradycyjnych potraw, ale też składnik wykwintnych przekąsek i nowoczesnych, kreatywnych dań - twaróg sernikowy poszerza portfolio marki Łaciate, będącej własnością Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol. Co ważne, ten wyjątkowy produkt zapewnia wypiekom niezrównaną kremowość i nie wymaga dodatku masła, a dzięki temu – jest idealnym wyborem zarówno dla doświadczonych, jak i początkujących kucharzy.


Twaróg sernikowy Łaciaty to kolejny produkt w ofercie marki, który powstaje wyłącznie z najwyższej jakości polskiego mleka. Charakteryzuje się on w pełni naturalnym składem - bez konserwantów, barwników czy aromatów. Dzięki optymalnej, 18-procentowej zawartości tłuszczu, gwarantuje przyjemną kremowość, która sprawia, że przygotowanie idealnego sernika stanie się prostsze niż kiedykolwiek wcześniej.


- Wprowadzając na rynek twaróg sernikowy Łaciaty, odpowiadamy na potrzeby konsumentów, którzy cenią sobie czystą etykietę i wysoką jakość nabiału. Nasza nowość to nie tylko doskonała baza dla serników na ciepło i zimno, ale również wszechstronny składnik kulinarny, który sprawdzi się w przygotowaniu np. farszu do pierogów, naleśników i strucli, ale też ptysiów, tart i tartaletek oraz tortilli w wersjach wytrawnych i na słodko - mówi Dorota Grabowska, Dyrektor Marketingu SM Mlekpol.


Nowy twaróg sernikowy Łaciaty dostępny jest w funkcjonalnym, 1-kilogramowym opakowaniu z wieczkiem i wyróżnia się na półce apetyczną grafiką, złożoną m.in. z charakterystycznych dla marki czarnych łat. Optymalna gramatura produktu dostosowana jest do niemal wszystkich przepisów na domowe wypieki. Po otwarciu może być przechowywany w lodówce przez dwa dni.

Twaróg sernikowy Łaciaty to nie tylko źródło kulinarnych inspiracji, ale również skarbnica wartości odżywczych. Jest jednym z najbogatszych źródeł łatwo przyswajalnego białka oraz cennych składników mineralnych, w tym wapnia i fosforu, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Twaróg stanowi także wartościowy posiłek po treningu. Można z niego przygotować fit deser, czy proteinowe lody. W najbliższych tygodniach towarzyszyć nam będzie ponadto przy takich okazjach, jak karnawał, Dzień Babci, Dzień Dziadka czy walentynki.

 

Komentarze (0)

Dodaj zdjęcie do komentarza (JPG, max 6MB):
Informacja dla komentujących
Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treści publikowane w komentarzach. Zastrzegamy mozliwość opóźnienia publikacji komentarza lub jego całkowitego usunięcia.