6 lipca br. w Augustowie odbyła się XIX edycja konkursu na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy pod nazwą „Nasze Kulinarne Dziedzictwo –Smaki Regionów”. Udział w konkursie wzięło Koło Gospodyń Wiejskich z Radziłowa. Członkinie przygotowały: Szczupaka z angielki, Ciastko z piany i napój Żniwianka.
Jury przyznawało wyróżnienia i nagrody za najciekawsze i najsmaczniejsze potrawy oraz produkty w oparciu o tradycyjne receptury i dziedzictwo kulturowe regionu w kategorii: pochodzenia zwierzęcego, roślinnego, napoje regionalne oraz inne, łączące produkty roślinno-zwierzęce.
Miło nam poinformować, że KGW Radziłów otrzymało pierwsze miejsca za Szczupaka z angielki oraz Ciastko z piany.
Gratulujemy!
Nasze Kulinarne Dziedzictwo to ogólnopolski konkurs, którego celem jest identyfikacja i promocja polskich produktów regionalnych, osadzonych głęboko w rodzimej tradycji i od lat wytwarzanych tymi samymi metodami i według tych samych receptur. Ma charakter otwarty, więc przystąpić może do niego każdy producent wyrobów regionalnych i tradycyjnych, spełniających kryteria konkursowe.
środa, 27 listopada 2024
wtorek, 26 listopada 2024
Gratulacje. Dania wyglądają pięknie.
Gratulacje dziewczyny
© Copyright 2024, Wszelkie prawa zastrzezone