Kultura i rozrywka

Wojewodzin. Warsztaty "Stawiam na drób"

"Stawiam na drób" z Akademią Kulinarną Marcina Budynka w Wojewodzinie!


Choć dzisiaj prima aprilis to bez ściemy odbyły się u nas warsztaty w ramach projektu "Stawiam na drób"!


Szkolenie rozpoczęło się prelekcją szefa Marcina Budynka na temat walorów kulinarnych drobiu oraz pokazem rozbioru tuszki kurczaka. O walorach dietetycznych drobiu opowiedziała dietetyk kliniczna Judyta Szymkowiak. W drugiej części spotkania 20 uczniów technikum żywienia wzięło udział w warsztatach kulinarnych z profesjonalnymi kucharzami z Akademii. 

 


Przygotowane dania były ciekawe, kreatywne, pięknie podane i co najważniejsze - przepyszne!


Uczestnicy warsztatów otrzymali certyfikaty, pamiątkowe fartuchy, a nasi goście obdarowali szkołę airfryer'em.


Z wdzięcznością dziękujemy i zapraszamy ponownie 

wtorek, 1 kwietnia 2025

Wieści z SP2

Komentarze (0)

Dodaj zdjęcie do komentarza (JPG, max 6MB):
Informacja dla komentujących
Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treści publikowane w komentarzach. Zastrzegamy mozliwość opóźnienia publikacji komentarza lub jego całkowitego usunięcia.