"Stawiam na drób" z Akademią Kulinarną Marcina Budynka w Wojewodzinie!
Choć dzisiaj prima aprilis to bez ściemy odbyły się u nas warsztaty w ramach projektu "Stawiam na drób"!
Szkolenie rozpoczęło się prelekcją szefa Marcina Budynka na temat walorów kulinarnych drobiu oraz pokazem rozbioru tuszki kurczaka. O walorach dietetycznych drobiu opowiedziała dietetyk kliniczna Judyta Szymkowiak. W drugiej części spotkania 20 uczniów technikum żywienia wzięło udział w warsztatach kulinarnych z profesjonalnymi kucharzami z Akademii.
Przygotowane dania były ciekawe, kreatywne, pięknie podane i co najważniejsze - przepyszne!
Uczestnicy warsztatów otrzymali certyfikaty, pamiątkowe fartuchy, a nasi goście obdarowali szkołę airfryer'em.
Z wdzięcznością dziękujemy i zapraszamy ponownie
środa, 2 kwietnia 2025
wtorek, 1 kwietnia 2025
© Copyright 2025, Wszelkie prawa zastrzezone
Komentarze (0)