piątek, 26 kwietnia 2024

Chleb nasz powszedni

Witam co ostatnio odpier...la sie z chlebem?????Czy kupisz swiezy czy nie!!!jest nie zdatny do spożycia kruszy sie lamie jeden wielki szok i ja mam zaplacic za te cos 3zl??ha smiech i proszę bez chorych glupich komentarzy niektórych grajewskich glupio mądrych ludzi!co o tym myslicie?ps...i nie tylko ja tak sądzę

Tak to prawda ja tez ostatnio kupiłam chleb nie do spozycia jak oni pieka ten chleb i z czego bo nie ma smaku jak chleb jest prawie surowy co sie dzieje

To prawda, chleb w naszym mieście jest fatalny. Nawet żytni w piekarni S.,który kosztuje nie 3, ale 7 zł ostatnio bardzo się popsuł.Czyżby piekarze wychodzili z założenia, że w trudnych czasach ludzie zjedzą wszystko?

Poszukaj w necie dobrego przepisu i sam, sobie upiecz nie pożałujesz na pewno

Bo co się w grajewie najlepiej sprzedaje? Towar z najniższą ceną. Więc piekarz kupi mąkę najtańszą, rozwiezie pieczywo busem bez amorków, pracownicy popracują na czarno a ludzie wszystko kupią, wędlinę kupiłem za 30 zł /kg, I oddałem pieskowi bo bałem się zatrucia. Dlatego mam kawałek ziemi na wsi, po mąkę jeżdżę do młyna, piekę własny chlebek, choduje nioski na jajka i bojlery na mięso, w szopce stoi jałóweczka i niezadlugo będę mieć własny nabiał. Prawdę mówiąc lepiej kosztów nie liczyć bo i pracy przy tym mnóstwo. Ale ten smak, zero chemii, aż chce się jeść i nudy nie ma, zawsze jest coś do zrobienia. Polecam wszystkim przeprowadzkę na wieś.

Co to za bełkot?

To wszystko prawda , nie zależy na jakości bo popyt przewyższa podaż i dlatego , moim zdaniem piekarnia pod swoim szyldem powinna piec pieczywo najwyzszej jakosci, zarowno dla oka i jak dla smaku wtedy ludzie chętnie po nie do niego przyjdą..... a nie rano rozwoza - wieczorem zbiorą itd... gdzie tu logika a chleb swoje kosztuje i tak zarobią :-)

Ty obudzony a moze ty spisz jeszcze jak niewiesz o co kaman???

Ja powiem tylko tak chleb naprawde jest nie jadalny u nas w Grajewie jak nie za slony to rozwala sie nawet jezeli jest swiezy wiem ze wiekrzosc jest odpiekana tzn zamrazana a potem sprzedawana po odmrozeniu..a jeszcze jedno chleb zytni bym pyszny w piekarni kon...i a teraz jest straszny,ale najleprze sa buleczki zwykle zaraz po upieczeniu w inter marsche

Nie wypieczona glina.

No wlasnie dlaczego chleb teraz jest nie wypieczony :-) musi być blady , glina i płaski byś na oko zauważył że jest spory .... bo chleb teraz waży już tylko 0,5 kg a cenę swoją ma za najlepszej jakości produkt ... ja chleb szanuję ale zauważam ile chleba leży po śmietnikach to naprawdę aż grzech

Tych pseudopiekarzynów to tylko w mamrze zamknąć. Niech tak piekę chlep dla chłopaków to się zdziwią. Chłopy spróbują i zobaczą jakie gówno to się od razu nauczy jeden z drugim gagatek piec chleb. A takie panisko bylo co zrobi i już pan wielki, bo dobrą fuche ma w pierkani.

Informacja dla komentujących
Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treści publikowane w komentarzach. Zastrzegamy mozliwość opóźnienia publikacji komentarza lub jego całkowitego usunięcia.