wtorek, 1 kwietnia 2025

Kultura i rozrywka

  • 2 komentarzy
  • 1192 wyświetleń

Wojewodzin znowu na podium finału "Gotuj z klasą"

Kolejny raz jesteśmy na podium w konkursie gastronomicznym "Gotuj z klasą"! 

Artur Gleba i Jakub Markowski zdobyli 2 miejsce w VI Edycji Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego "Gotuj z klasą" i dzięki temu odbędą staż zawodowy w restauracji Platter by Karol Okrasa! 


Nasi uczniowie z uśmiechem, radością i pasją zaserwowali szanownemu jury:
- Pierogi żytnie z farszem ziemniak-zioła / pianę selerową / boczniaki / puder z grzybów leśnych / sianko z pora / oliwę ziołową
- Polędwiczkę wędzoną sous vide / puree ziemniaczane / podlaskie fryty / chips ricardo / krokiet kapusta groch / demi glace miodowy / żel z ogórka / oliwę ziołową


Artur, Kuba - gratulacje i ukłony w waszą stronę! Bardzo dziękuję za niezapomniane emocje! Pokazaliście dziś klasę, mistrzowski poziom i charakter! Daliście czadu, macie niesamowitą energię, świat stoi przed wami otworem!


Jestem przepełniona dumą, kolejny raz utwierdzam się w przekonaniu, że podążamy właściwą drogą - bo "edukacja to relacja", a relacja połączona z pasją i ciężką pracą zawsze przynosi profity.
 
Nie pozostaje nic innego tylko zaprosić wszystkich pasjonatów gotowania do nauki w naszej szkole!


Dziękuję wszystkim, którzy wspierali nas w drodze po kolejny sukces, w szczególności Pani Beacie Urbańskiej i grupce wspaniałych pomocników z klasy 2TŻ i 3TŻ!

 


Z kulinarnym pozdrowieniem
Agata Choynowska 


 https://www.facebook.com/share/p/15xbhUgwSa/
https://www.facebook.com/share/1BHvMJBeux/ 
https://podlaskie.eu/rs/final-vi-edycji-wojewodzkiego-konkursu-gastronomicznego-gotuj-z-klasa.html


Zdjęcia: Województwo Podlaskie, ZS Wojewodzin

Komentarze (2)

Gratulacje,miło się czyta.
Aż spróbowałabym takich pyszności

Wielkie brawa. Fantastyczni młodzi, zdolni ludzie. Gratulacje dla opiekunów. To wymaga pracy i poświęcenia. Gratulacje.

Dodaj zdjęcie do komentarza (JPG, max 6MB):
Informacja dla komentujących
Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treści publikowane w komentarzach. Zastrzegamy mozliwość opóźnienia publikacji komentarza lub jego całkowitego usunięcia.