wtorek, 19 marca 2024

Chleb

Co wy robicie w tych piekarniach z tym chlebem /?masakra żaden chleb nie jest zdatny do jedzenia rozwala sie kruszy prawie z jakimś zakalcem..pewnie stary pieczęcie ponownie?...jeszcze Rajgród był dobry a już teraz i ten się nie nadaje..a już o innych nie wspomnę.I to nie tylko Ja jestem takiego zdania...masakra.../

dajmy 5 zl bedzie ok za 2 zl trzeba kabinowac pretesje do pis

Zdatny..... masakra. Do szkoły najpierw A potem na forum ha ha ha

To jak żaden nie smakuje to trzeba zacząć samemu piec

Piecz chleb sama. Zrobisz jaki będziesz chciała, a jest o niebo lepszy i smaczniejsze.

Alison co masz za problem jedz bułeczki a jak nie pasuje to piec sama

ja zaczełam sama piec,narazie taki na drozdzach i wiem ze jest dobry i wcale nietrudny do wykonania.polecam

Dlaczego na każde zadane pytanie , ziejecie jadem, fakt, faktem że pieczywo jest nie smaczne a cena wygórowana , więc jakość też powinna być dobra , a chociażby smaczna , wędliny podoba, masło też słabe, ser seropodobny a chleb też nie pachnie chleb , więc kanapka jedzona z musu, bo coś jesc trzeba!A że sklepu wychodzi się o 50 zł mniej bo wszystko drogie, więc ja popieram Alison

Witam.czy moglibyście dbać sprawdzony przepis na własny chlebek.Dziękuję bardzo.

Już od kilku lat chleb w tym mieście nie nadaje się do jedzenia. Jakość spada, jak w prawie każdym produkcie spożywczym. Porównajcie chleb sprzed 10-15 lat do tego czegoś co sprzedają teraz, jest bez smaku, a w fakturze przypomina wióry.

Zdatny nie rozumie znaczenia tego słowa ?

o napewno za 5 zł bedzie dobry ale ja od lat kupuje chleb z Augustoa/.. jest zawsze dobry czasami w srodku tygodnia zdaza sie byc odswiezany ale dobry jest za te nie wiem ile kosztuje ale około 3zł a PIS to nie ma nic do chleba a zdatny czy nie zdatny to po prostu tak sie pisze a to nie jest przeciez dyktando z polskiego tak sie juz przyjeła sie ta nasza pisownia

Koniec świata jest bliski nawet chleb powszedni się nie nadaje

wez 1kg maki chlebowej pszennej pół kg maki żytniej wymieszaj w miseczce na srodek pokrusz pól kostki drożdży 1 łyzeczke cukru i 1 łyzeczke soli,dolej 3łyzki oleju i około 1 litra cipłej wody.wode dodawaj stopniowo bo to na wyczucie.wyrób reko lub miksedem do połaczenia składników.niemusisz robic długo.tak na oko ciasto ma byc niezageste tak na gesto smietane.odstaw na 15 min do wyrosniecia.potem na dwie podłuzne keksówki.odstaw znów na pare minut(nawet niekoniecznie bo próbowałam)i do zimneko piekarnika włacz na 180stopni i na godzinke. ja dodaje jeszcze siemie lniane ub słonecznik lub to co lubicie

Według Słownika Języka Polskiego słowo "zdatny" oznacza odpowiedni, nadający się do czegoś. To do wszystkich, którzy nie zrozumieli. Teraz jest już jasne, że chleb z grajewskich sklepów naprawdę rzadko nadaje się do jedzenia ze smakiem.

jestem z rodziny piekarzy i moja 80letnia mama mówi---żeby dupa miała ręce to lepszy zrobiła. Przepraszam za d---

Zapytam co smakuje cena czy chleb?może od tego zaczac.jeden patrzy na cene drugi na jakość.upiec samemu chleb pełnowartościowy i zobacz ile on kosztuje jakie sa koszty wiec o co chodzi.

Nie każdy ma czas piec chleb , bo to są piekarnie żeby umiały upiec dobry chleb Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt

To samo dotyczy wędlin. Ale to niestety nie jest problem producentów, tylko konsumentów, którzy widząc chleb za 5 PLN i za 2 PLN, kiełbasę za 20 PLN i za 8 PLN, wybierają tańszą opcję. Jeżeli ktoś zdecyduje się piec dobry chleb i sprzedawać go za 5 PLN - upadnie, bo kto go kupi? Ludzie nie rozumieją 2 chleby mogą się od siebie zasadniczo różnić, a różnica powinna być widoczna w cenie. To samo z mięsem, wędliną czy kiełbasą. Ludzie jak widzą kiełbasę w cenie żywego tucznika, wynoszą ją ze sklepu reklamówkami, a w domu karmią ją dzieci, nie zastanawiając się nawet przez chwile, jak ktoś może im sprzedawać kiełbasę w cenie żywego świniaka i jeszcze na tym zarobić. Oczywiście w drugiej torbie karton fajek i czteropak browara.

Czyzby ta az tak "zla" jakosc chleba bezposrednia przekladala sie na jakosc waszego mozgu?.

Kupowałem chleb pasterski na dwornej i przez jakiś czas był dobry a teraz to takie same wióry jak wszystkie.
Pod koniec lat 90 tych chodziłem do szkoły średniej i na przerwie przed ostatnią lekcją chodziło się po chleb gorący tylko co przywieziony jak on smakował :)
Wszystkie piekarnie robią wyrób chlebopodobny takie czasy

Informacja dla komentujących
Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treści publikowane w komentarzach. Zastrzegamy mozliwość opóźnienia publikacji komentarza lub jego całkowitego usunięcia.