Kuchnia indukcujna

Jaką najlepiej wybrać kuchnie indukcyjną a może lepiej gazową ??

mi na gazowej jakos szybciej sie gotowalo... ;)

Indukcyjną z funkcją booster polecam, mam już dwa lata i jestem póki co zadowolona. U mnie jest to Amica. Bardzo szybko się gotuje nagrzewa się ekspresowo i najwazniejsze grzeje tylko pod garnkiem/patelnią więc jeśli coś się wyleje, wykipi się nie przypala. Po zdjęciu garnka nie poparzymy się polem, jest ciepłe oczywiscie ale skoro wczoesniej coś tam gotowaliśmy to wiadomo. I łątwa jest w utrzymaniu czystości po każdym gotowaniu przecieram morką gąbką i czysciutko. Na gazówce zawsze między palnikami bylo więcej brudu i te kratki po jakims czasie również ciężkie do domycia.

Mam indukcyjna ale nie jestem zadowolona z niej, nie smażyć się tak jak na gazowej. Trzeba do niej specjalne garnki i patelnie. Gdybym miała jeszcze raz wybierać napewno bym jej nie wybrala

Elektryczna kuchenka-czystosc,gazowa,caly czas trzeba wymywac i tak zabrudzona.

nie musi być od razu indukcja normalna ceramiczna jest super

teraz są bardzo fajne indukcyjne elektroluxa jesli masz małe dzieci to ta płyta się nie nagrzewa jak dziecko dotknie i grzeje tylko w tedy jak garnek na niej stoi polecam bo sama taka mam

weź najtańszą jaką znajdziesz ja mam taką 5 lat i jest ok.Gaz w domu to bomba.

indukcyjna!!!mam jest super, no i nie wydaje mi sie by osoba która napisala ze na gazie jej sie szybciej gotowało ma w ogóle pojęcie co to indukcja.błyskawicznie sie gotuje,garnki wcale nie muszą być specjalistyczne wystarczy by zwykły magnes się przyczepiał do dna,wtedy wiadomo ze garnek sie nadaje.jak bym znów miala wybierac też bym ją wybrała.a rachunki za prąd wcale nie gigantyczne jak kazdy straszył.poza tym po ugotowaniu ścierasz szmatką na mokro i czyściutko.nie wspomnę o wygodzie ustawiania na czas po którym sama sie wyłącza.super sprawa a gotowanie staje się przyjemnością.

Kuchenka indukcyjna jest o niebo lepsza, ale należy jednak pamiętać, że pobór prądu na poziomie 7,4 kW (7400 W) występuje tylko wtedy, gdy wszystkie pola na płycie pracują z pełną mocą. Jest to sytuacja bardzo rzadka, gdyż zazwyczaj przygotowując posiłki korzystamy z jednego, dwóch, maksymalnie trzech pól – cztery pola jednocześnie zazwyczaj są zajęte przed świętami lub podczas rodzinnych imprez. Co więcej, płyty indukcyjne, nawet ze średniej lub niskiej półki cenowej posiadają bardzo szeroki wachlarz ustawień i funkcji oszczędzających energię, jeśli chodzi o ceramiczne plyty ich pobór jest większy.

Jestem za kuchnią indukcyjną, aktualnie nie wyobrażam sobie abym mógł używać czegoś innego. Pierwsze to nie musisz wyodrębniać miejsca na butlę. Dwa: mniejszy pobór energii niż inne kuchenki elektryczne. Trzy: czystość, w utrzymaniu potrzebujesz praktycznie tylko szmaty i raz na tydzień płynu do szyb. Cztery: dłuższa żywotność garnków i patelni, fakt że trzeba kupić specjalne i są droższe, jednak się nie odkształcają i nie przypalają, naczynia, które kupiłem na moją kuchenkę, nadal wyglądają jakbym je tydzień temu odebrał ze sklepu, a mają 4 lata. Pięć: bezpieczeństwo, płyta się nagrzewa, jednak nie w taki sposób aby można było się poparzyć.

Proszę,napiszcie mi,jak wysokie są rachunki za prąd?Obecnie rachunki moje za prąd kształtują się w granicach 100-120 zł miesięcznie.

Mam i aukcje od 5 lat rachunki są normalne nie odczułem wielkiej różnicy jakieś 10-15 złotych więcej czyli cena gazu. Kuchenki indukcyjne mało prądu zużywają.

polecam mimo wszystko indukcję. Technologia idzie do przodu i to jest właśnie przyszłość gotowania. Już nawet pojawiają się dodatki do takich płyt - woki czy grille indukcyjne. Electrolux ma właśnie takie akcesoria. Na płytę gazową widziałem tylko patelnie grillowe.

Informacja dla komentujących
Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treści publikowane w komentarzach. Zastrzegamy mozliwość opóźnienia publikacji komentarza lub jego całkowitego usunięcia.